x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Mircea Pașcu, avertisment dur pentru Rovana Plumb și Dan Nica

Ioan Mircea Pașcu, avertisment dur pentru Rovana Plumb și Dan Nica

de Ion Alexandru    |    19 Aug 2019   •   08:40
Ioan Mircea Pașcu, avertisment dur pentru Rovana Plumb și Dan Nica
Sursa foto: Dominique HOMMEL

Europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica, nominalizați de Guvern drept candidați pentru funcția de comisar european din partea României, sunt avertizați de fostul eurodeputat Ioan Mircea Pașcu, acesta din urmă atrăgându-le atenția, ironic, că o eventuală numire îi lasă fără imunitatea conferită de calitatea de membru al Parlamentului european.

 

Dan Nica este viazat de DNA în dosarul “Microsoft”, iar Rovana Plumb nu a putut fi urmărită penal, tot de DNA, în dosarul “Belina” pentru că a beneficiat de imunitatea parlamentară.

Avertismentul lui Ioan Mircea Pașcu a fost postat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina de Facebook a fostului europeputat social-democrat, care a scris: “Aviz amatorilor – funcția de comisar nu beneficiază de imunitate. Doar cea de europarlamentar beneficiază!”.

Postarea vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisiei Europene, scrisoarea cu propunerile României pentru funcția de comisar european, în persoanele europarlamentarilor PSD Dan Nica și Rovana Plumb. Surse politice afirmă însă că, de fapt, cele două nume sunt “iepuri”, întrucât Viorica Dăncilă ar viza ea însăși funcția de comisar european, în cazul unui eșec la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, plan de care nu ar fi străin nici președintele Klaus Iohannis.

Oficial însă, pe 26 iulie, Viorica Dăncilă a anunțat că România va trimite Comisiei Europene două propuneri pentru funcția de comisar european, “un bărbat și o femeie”. Tot oficial, în perioada următoare, atât Dan Nica, cât și Rovana Plumb urmează să susțină interviuri cu Ursula von der Leyen, președintele Executivului European.

×
Subiecte în articol: ioan mircea pascu