x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Oltean, deputat PDL: Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă cu PNL

Ioan Oltean, deputat PDL: Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă cu PNL

25 Oct 2012   •   11:59
Ioan Oltean, deputat PDL: Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă cu PNL
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

După alegerile parlamentare din 9 decembrie, PDL nu exclude o alianţă cu PNL, spune deputatul Ioan Oltean care precizează că democrat-liberalii se bazează "pe o posibilă aşezare corectă pe eşichierul politic a Partidului Naţional Liberal". "Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă, o viitoare discuţie cu PNL-ul, care a fost întotdeauna o forţă politică ce a avut multe puncte comune cu noi şi cu care noi, în anii 2005-2006 am avut o guvernare extrem de performantă" a spus Oltean la RFI.

"Astăzi, în opinia mea şi a multora dintre noi, această alianţă (USL-n.r.) nu este una care să se bazeze pe apropiere de gândire, ideologică şi de construcţie economică", spune deputatul PDL.

Oltean a precizat că, în condițiile în care un scor de 28%-32% ar fi insuficient pentru a constitui o majoritate parlamentară, care să determine o coaliţie guvernamentală, vor exista negocieri.

”Cu certitudine, (vom discuta) cu forţe politice apropiate nouă prin gândire, prin program, prin ideologie, pentru că nu poţi guverna cu partide faţă de care te afli într-o opoziţie totală, prin prisma gândirii ideologice, prin prisma gândirii economice, prin prisma unui program de guvernare", a explicat Ioan Oltean.

Deputatul PDL a mai spus că PDL va încerca să negocieze, dacă procentajul o va permite, cu ”partidele care au o poziţionare corectă pe eşichierul politic românesc de dreapta”.


×