x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Oltean: Nu vor fi alte plecări senzaţionale din partid

Ioan Oltean: Nu vor fi alte plecări senzaţionale din partid

de Agerpres    |    31 Mar 2012   •   11:33
Ioan Oltean: Nu vor fi alte plecări senzaţionale din partid

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a dat asigurari, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca nu vor exista alte "plecari senzationale" din partid pana la alegerile locale din iunie, dupa cea a lui Sorin Frunzaverde.

Potrivit lui Oltean, in ciuda ultimelor "zile de foc" pentru PDL, partidul si-a pastrat 'conduita unitara' si obiectivul de a obtine la alegerile locale un scor intre 26 si 30%, iar aceste deziderate nu se schimba in urma plecarii lui Sorin Frunzaverde.

Mai mult, secretarul general al PDL spune ca listele cu candidatii la alegerile locale vor fi definitivate in maximum doua saptamani in toate judetele si ca nu vor urma si alte plecari.

"Plecarea lui Sorin Frunzaverde nu este de natura a determina partidul sa-si modifice obiectivele si scopul electoral. Acestea raman neschimbate, partidul isi pastreaza fara nici un fel de problema structura unitara si strategia de campanie electorala. Plecarea lui Sorin Frunzaverde nu este de natura a determina si alte plecari senzationale, in consecinta PDL trebuie sa ramana in continuare preocupat de strategia electorala pentru alegerile din iunie 2012, pentru a-si definitiva in maximum zece zile, doua saptamani toti candidatii la nivel national", a declarat Oltean.

Liderul PDL apreciaza ca partidul "are nevoie in acest moment de unitate, de o singura voce care sa spuna un singur lucru: mobilizare generala pentru castigarea alegerilor locale" si crede ca exista "un potential extrem de neexploatat" in randul electoratului, avand in vedere ca USL, in ultimele sondaje, nu a reusit sa obtina mai mult de 50%.

"In ciuda eforturilor disperate pe care opozitia le face, ajutata de o presa extrem de favorabila opozitiei, USL nu se pozitioneaza in procent de peste 50% sub nicio forma. Toate sondajele de opinie date in ultimul timp pozitioneaza USL sub 50% - 45, 46, 47 de procente, ceea ce denota ca exista in acest moment un potential extrem de neexploatat pana acum de nicio forta politica si care va trebui sa fie avut in vedere si de catre PDL in perioada imediat urmatoare", a mai spus Oltean.

Ioan Oltean spera ca in urma alegerilor locale din iunie partidul sau sa isi pastreze cel putin functiile pe care le detine in prezent in administratia locala.

×