x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Oltean: Situaţia lui Băsescu nu va fi confortabilă dacă referendumul va fi invalidat

Ioan Oltean: Situaţia lui Băsescu nu va fi confortabilă dacă referendumul va fi invalidat

25 Iul 2012   •   10:54
Ioan Oltean: Situaţia lui Băsescu nu va fi confortabilă dacă referendumul va fi invalidat

Deputatul democrat-liberal Ioan Oltean spune ca, in cazul in care Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni in urma unui referendum invalidat, dar cu multe voturi pentru demiterea sa, situatia acestuia nu va fi una "confortabila".

"Procedural, Curtea Constitutionala va trebui sa confirme daca referendumul a fost validat. Daca referendumul nu va fi validat, presedintele se intoarce la Cotroceni. Nu vreau sa anticipez fiindca nu pot sa am o imagine a voturilor pentru si a voturilor impotriva, avand in vedere ca noi nu ne vom prezenta la vot, dar e clar ca nu va fi o situatie extrem de confortabila pentru presedintele Romaniei', a spus presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PDL, citat de Mediafax.

El a adaugat ca au mai existat doua referendumuri, pentru votul uninominal si pentru suspendarea presedintelui, in urma carora cei care le-au initiat au pierdut "catastrofal".

Intrebat daca este de parere ca Traian Basescu ar putea lua in calcul si o posibila demisie, Oltean a raspuns: "Eu nu pot vorbi in numele presedintelui, dar PDL apreciaza ca, daca referendumul va fi invalidat, inseamna ca poporul nu a vrut ca presedintele sa fie demis si el trebuie sa se intoarca la Cotroceni".

×