x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohanis a trimis un mesaj de condoleanțe regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, în urma atacurilor teroriste

Iohanis a trimis un mesaj de condoleanțe regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, în urma atacurilor teroriste

18 Aug 2017   •   13:56
Iohanis a trimis un mesaj de condoleanțe regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, în urma atacurilor teroriste

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, în urma atacurilor teroriste care au avut loc joi, context în care subliniază că demersul privind înfiinţarea unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului trebuie urmărit cu mai multă determinare.

"În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României şi poporului român cu Regatul Spaniei şi întregul său popor. În faţa acestor noi tragedii, reiterez determinarea României de a coopera strâns şi a continua lupta împotriva terorismului. Acest act incalificabil ne arată în mod dureros, o dată în plus, că demersul comun al României şi al Spaniei de a înfiinţa o Curte Internaţională împotriva Terorismului trebuie urmărit cu şi mai multă determinare", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis vineri AGERPRES de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului transmite, totodată, sincere condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi.

Un număr de 13 persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite de o camionetă care a intrat în pietoni joi după-amiază pe bulevardul Las Ramblas, cea mai cunoscută arteră turistică din Barcelona. Acest atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Doi suspecţi, un spaniol şi un marocan, au fost arestaţi de poliţie, dar şoferul camionetei nu a fost încă găsit.

La câteva ore după atentatul de la Barcelona, poliţia a anunţat că a ucis 5 suspecţi care au intrat cu un autovehicul în pietoni la Cambrils, la 120 km sud de Barcelona, şi au rănit şase civili şi un poliţist.

Până în prezent, Ministerul român al Afacerilor Externe a informat că trei cetăţeni români se află printre persoanele rănite în urma atentatului terorist de la Barcelona.

×
Subiecte în articol: condoleante iohanis regele spaniei