x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre compensațiile pe Agricultură: „Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”

Iohannis, despre compensațiile pe Agricultură: „Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   13:04
Iohannis, despre compensațiile pe Agricultură: „Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”

Comisia Europeană trebuia să țină cont că România a făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina către restul lumii, spune Klaus Iohannis: „Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”.

„Situația se prezintă la modul următor. Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia Europeană folosește o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni și acordă anumite ajutoare. E posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut și nu pot să le comentez. Este, pe de altă parte, foarte ciudat ca pe aceste spețe să nu se negocieze, să se folosească formule”, spune Klaus Iohannis.

Șeful statului afirmă că .aceste lucruri „nu pot fi rezolvate contabilicește”.

„Sunt chestiuni complicate, trebuie să ținem cont, de exemplu, sau cel puțin Comisia Europeană trebuia să țină cont că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina către restul lumii. Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”, încheie Iohannis.

Klaus Iohannis

România a obținut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene pentru despăgubirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensații inferioare celor obținute de Bulgaria sau Polonia.

(sursa: Mediafax)

×