x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre declarațiile lui Orban: Cei implicați caută explicații senzaționale!

Iohannis, despre declarațiile lui Orban: Cei implicați caută explicații senzaționale!

04 Aug 2021   •   11:32
Iohannis, despre declarațiile lui Orban: Cei implicați caută explicații senzaționale!

O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale, spune Klaus Iohannis despre afirmațiile lui Ludovic Orban potrivit cărora sunt persoane din afara partidului „care sucesc mâna la spate”. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL, spune Iohannis.

„Eu nu am astfel de semnale și pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. dacă aș avea semnale, aș fi intervenit de mult. Lupta este o luptă internă, pentru voturi, în PNL. O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale”, spune Klaus Iohannis despre afirmațiile lui Ludovic Orban potrivit cărora sunt persoane din afara partidului „care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâni la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora”.

Iohannis spune că sunt „anumite accente mai stridente”.

„În esență, așa se desfășoară o campanie electorală - cu acuzații la adresa competitorilor, cu acuzații diverse la adresa celeilalte echipe. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat și natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Țara merge bine, economia crește, pandemia este sub control, dar cei care sunt în campanie au exact comportamentul de politician în campanie electorală”, adaugă șeful statului.

El respinge ideea unei fisuri în PNL după congresul din 25 septembrie și nu exclude apariția unui nou candidat la președinția PNL.

„Din câte știu, nu s-au depus moțiunile. Dacă vom avea unul, doi, trei, patru competitori, vom vedea. Chiar dacă, teoretic, ar fi mai bine ca această competiție să nu facă valuri în afară, ea face, fiindcă oamenii sunt foarte cunoscuți și foarte vizibili. O astfel de competiție nu se poate ține în spatele ușilor închise”, mai spune Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iohannis