x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis,despre PNRR: Știm foarte bine de anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc

Iohannis,despre PNRR: Știm foarte bine de anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc

27 Apr 2021   •   18:52
Iohannis,despre PNRR: Știm foarte bine de anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis spune, referitor la PNRR, că important e ca PNRR să fie un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisia Europeană, finanțabil și care să reflecte obiectivele României: „E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare”.

„Din informațiile mele o singură țară a depus planul - Portugalia, care deține și președinția rotativă. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor. Lucrează la ele împreună cu Comisia, ceea ce facem și noi. E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare și de întocmire a unor planuri naționale de revenire dintr-o criză gravă. În acest sens, fiecare stat își pregătește un plan, Comisia împreună cu Parlamentul au anumite ambiții legate de Europa verde, de Europa digitală și aceste chestiuni se negociază. Știm foarte bine de anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc. Noi suntem pregătiți și vom avea negocieri în mai multe etape și vom avea în final un plan foarte bun, care va fi finanțat”, spune Klaus Iohannis.

El apreciază că, în prezent, coaliția de guvernare funcționează „foarte bine”.

„Vom avea în zilele următoare noi discuții în interiorul guvernului, în interiorul coaliției, cu Comisia Europeană, care vor duce la o îmbunătățire a primului draft și până la sfârșitul lunii mai vom avea un plan bine pus la punct, agreat cu Comisia Europeană, care atunci poate fi depus”, adaugă șeful statului..

De asemenea, Iohannis precizează că termenul de depunere „de sfârșit de aprilie nu a fost un termen ultimativ, ci a fost un termen orientativ”.

”Important nu e să-l depunem cu o săptămână mai repede sau mai târziu, Important e să fie un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisie și finanțabil și care reflectă obiectivele României”, conchide Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis