x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Nu cred că cel ce trebuie să o facă va solicita această măsură

Iohannis, despre revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Nu cred că cel ce trebuie să o facă va solicita această măsură

17 Mar 2017   •   13:35
Iohannis, despre revocarea lui Lazăr şi Kovesi: Nu cred că cel ce trebuie să o facă va solicita această măsură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu crede că cel care o poate face din punct de vedere legal va solicita revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

"Una la mână, sunt foarte mulţumit de activitatea procurorilor de la DNA şi DIICOT. Asta este opinia mea. Doi, sincer, nu cred că cineva va solicita aşa ceva. (...) Foarte bine, din când în când, să se facă evaluări, îi ajută pe cei evaluaţi să funcţioneze mai bine. (...) În politică se discută multe, multe lucruri, şi ce trebuie şi ce nu trebuie. Eu am spus că nu cred că va solicita cel care trebuie conform legii să o facă această măsură", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat despre o posibilă schimbare a procurorului general şi a şefei DNA. 

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şeful statului a afirmat: "Nu există niciun demers în sensul revocării. (...) Haideţi să aşteptăm evaluarea". 

Şeful statului a subliniat că decizia CCR potrivit căreia DNA a încălcat separaţia puterilor în stat în cazul anchetei privind OUG 13 trebuie luată ca atare. 

"Nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict şi aceste hotărâri sunt foarte bune pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. În rest, nu cred că trebuie luate măsuri administrative, trebuie luată ca atare decizia, studiată motivarea şi aplicat tot ce scrie acolo", a adăugat el. 

Iohannis a arătat că este la curent cu propunerile din Parlament în ceea ce priveşte Codul penal. 

"Codul penal trebuie adaptat în măsura în care CCR constată că anumite articole sunt neconstituţionale. În ce priveşte forma legii care va fi elaborată în Parlament, mă voi exprima în momentul în care legea vine la promulgare", a completat şeful statului. AGERPRES

×