x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, după atacurile din Sri Lanka: Trebuie să apărăm libertatea religioasă și credința

Iohannis, după atacurile din Sri Lanka: Trebuie să apărăm libertatea religioasă și credința

21 Apr 2019   •   12:20
Iohannis, după atacurile din Sri Lanka: Trebuie să apărăm libertatea religioasă și credința

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, duminică, atacurile din Sri Lanka şi a transmis că libertatea religioasă şi credinţa trebuie apărate.

"Condamn cu fermitate atacurile înfiorătoare la adresa oamenilor nevinovaţi din Sri Lanka în duminica Paştelui. Condoleanţe tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie să apărăm libertatea religioasă şi credinţa", a scris şeful statului pe Twitter.

Cel puţin 52 de oameni au fost ucişi în şase explozii produse în cursul nopţii în hoteluri şi biserici din Sri Lanka, a anunţat poliţia, transmite AFP.

Alte câteva sute de oameni au fost răniţi în aceste deflagraţii, care au vizat de Paştele catolic trei hoteluri de lux, o biserică din capitala Colombo şi alte două din apropierea capitalei.

Cel puţin 160 de răniţi au fost duşi la spitalul naţional din Colombo după explozia de la biserica Sf. Anton din capitală. Au mai fost vizate o biserică din Negombo, la nord de Colombo, şi una din Batticaloa, la est. Un responsabil al spitalului local a spus că ar fi vorba de 300 de răniţi.

Sri Lanka, stat insular din Asia de sud, este o ţară majoritar budistă, catolicii fiind în număr de circa 1,2 milioane, la o populaţie totală de 21 de milioane, constând în aproximativ 70% budişti, 12% hinduşi, 10% musulmani şi 7% creştini.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sri lanka explozii klaus iohannis