x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: E o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice

Iohannis: E o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice

11 Feb 2010   •   00:00

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa UDMR privind înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare nu i se pare oportună, pentru că "este o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice".



"Cunosc situaţia doar din ziar şi ar trebui să mă documentez un pic mai bine pentru a vă putea răspunde de ce s-a făcut. Însă, ca şi oportunitate, pot să vă spun că mi se pare total inoportun să se schimbe acum regiunile de dezvoltare, din nişte motive practice: România a aderat la UE şi are dreptul să acceseze fonduri de dezoltare în baza structurilor discutate, negociate şi semnate", a declarat Iohannis.

"Aceste regiuni sunt clar stabilite. Acum să venim şi să împărţim fiecare regiune în două este o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice. Nici nu s-ar mai putea pune în practică proiectele regionale. Mi se pare o intiţiativă total neavenită, din motive practice. Teoretic, sigur, se poate discuta orice reîmpărţire. Putem să ne aflăm în treabă cât vrem, dar dacă nu rezultă de acolo un rezultat clar, pozitiv, care aduce o îmbunătăţire, mai bine ne-am abţine", a afirmat Iohannis

×
Subiecte în articol: politic