x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

07 Feb 2017   •   12:54
Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va convoca referendumul naţional după ce va primi răspunsul la solicitarea sa din partea Parlamentului. 

"Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul", a declarat Iohannis, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

El a explicat motivele pentru care iniţiază acest referendum. 

"Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, cu un Guvern performant sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile? Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului, asta îmi doresc eu pentru România şi asta cred îşi doresc românii. Asta este întrebarea: Ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român voi convoca acest referendum", a spus Iohannis. AGERPRES

×