x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis laudă economia lăsată de fostul premier. Ponta despre președinte: Cred că "diletant" nu este suficient

Iohannis laudă economia lăsată de fostul premier. Ponta despre președinte: Cred că "diletant" nu este suficient

17 Mar 2016   •   21:40
Iohannis laudă economia lăsată de fostul premier. Ponta despre președinte: Cred că "diletant" nu este suficient

Fostul premier Victor Ponta susţine că atât prietenii cât şi adversarii săi consideră că anul 2015 a fost cel mai bun pentru economia României, după criza din 2008 şi evidenţiază faptul că preşedintelui Klaus Iohannis şi-a folosit toate "pârghiile de putere" pentru a schimba Guvernul care a gestionat "rezultate economice excepţionale".


"Da, toată lumea (prieteni, adversari, analişti, oameni simpli) a fost de acord că anul 2015 a fost cel mai bun an pentru economia României după Criza din 2008 - taxe mai mici, salarii şi pensii mai mari, exporturi şi investiţii în creştere, cca. 5 miliarde Euro fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi coeziune, împrumuturi ieftine fără acord cu FMI, etc.! Cum se poate atunci eticheta un Preşedinte al unei ţări care îşi foloseşte toate "pârghiile" de putere pentru a schimba Guvernul care a gestionat aceste rezultate economice excepţionale?! Cred că "diletant" nu este suficient! Voi cum l-aţi cataloga?", a scris Ponta, joi, pe pagina sa de socializare, cu referire la declaraţia lui Iohannis privind situaţia economică a ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la Bruxelles, că procedura prin care economia statelor din UE este evaluată reprezintă o temă fără emoţii în Consiliul European, însă a subliniat că trebuie consolidată clasificarea României ca ţară fără dezechilibru macroeconomic. "O temă care nu va da emoţii, dar care ţin să o menţionez este 'Semestrul european'. 'Semestrul european' este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din UE este evaluată", a spus Iohannis.

El a precizat că România, până de curând, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic, însă, în ultimul raport, a fost scoasă din această categorie. "Este un progres semnificativ obţinut în ultima perioadă de România, sigur, trebuie consolidată această clasificare, trebuie înaintat un program care înlătură deficienţele care încă există în economia românească, dar, sub linie, este un progres îmbucurător", a arătat şeful statului.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Victor Ponta klaus iohannis diletant