x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis nu a renunţat la ideea de a fi premier

Iohannis nu a renunţat la ideea de a fi premier

21 Apr 2010   •   00:00
Iohannis nu a renunţat la ideea de a fi premier
Sursa foto: Dragos Savu/Jurnalul National

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, recent reales la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România, nu a renunţat la ideea de a ajunge premier şi afirmă că, în situaţia în care el ar reprezenta o soluţie, ar accepta o astfel de propunere.



"Eu nu am renunţat. Rezultatul alegerilor a fost de aşa natură că a ajuns altcineva prim-ministru. (...) Dacă situaţia ar fi de aşa natură să cred că ar reprezenta o soluţie pentru noi toţi, aş intra în discuţie, da", a spus Iohannis într-un interviu acordat Agerpres.

Edilul Sibiului a mărturisit că acum are o 'relaţie bună' cu preşedintele Traian Băsescu, cu care a discutat la telefon, în urmă cu câteva săptămâni, 'proiecte comune'. Iohannis a declarat că nu a discutat cu preşedintele Băsescu despre o posibilă înlocuire a premierului Emil Boc.

În decembrie 2009, Iohannis declara că "parcursul său de posibil premier s-a terminat şi rămâne în Sibiu". Mai mult, primarul Sibiului preciza atunci că sibienii l-au votat masiv pe preşedintele Traian Băsescu şi nu pe susţinătorul său, Mircea Geoană, de teamă că Iohannis va lăsa Sibiul pentru Bucureşti.

Despre relaţia sa cu principalele partide politice din ţară, liderul FDGR spune că are o relaţie "acceptabilă" cu PSD-ul condus de Victor Ponta şi "bună" cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Despre relaţia sa cu PDL, Klaus Iohannis se declară convins că în viitor aceasta se va "redefini" .

Klaus Iohannis a anunţat că atât timp cât va fi preşedinte al FDGR, nu va face parte dintr-un partid politic, în pofida opiniilor exprimate de unii lideri locali de a se înscrie în PNL.

×
Subiecte în articol: politic