x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Ponta este foarte belicos; crede că oamenii uită că este judecat penal

Iohannis: Ponta este foarte belicos; crede că oamenii uită că este judecat penal

26 Oct 2015   •   19:41
Iohannis: Ponta este foarte belicos; crede că oamenii uită că este judecat penal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că el îşi face treaba, în timp ce premierul Victor Ponta este "foarte belicos".

"Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de prim-ministru, dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme şi impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat despre declaraţia premierului potrivit căreia şeful statului merge la Bruxelles ca "surda la horă".

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu avea nevoie de mandat de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi de la Sofia şi Belgrad şi a subliniat că obligaţia sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei şi Bulgariei privind refugiaţii să fie eficiente şi cunoscute pe plan european.

"Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Că restul colegilor prim-miniştri îmi spun de fiecare dată că domnul Iohannis merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul ... ca surda în horă merge acolo. Tace din gură, se întoarce şi tace din gură şi atunci obligaţia mea ca şef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre comune în cele trei ţări în ceea ce priveşte refugiaţii să fie eficiente şi să fie şi cunoscute pe plan european. Repet, solidaritate, dar nu să-şi facă ceilalţi garduri şi toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia şi România. Despre asta discutăm, restul, povestea cu mandatul ... aici dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns sau invers", a spus Ponta.

×