x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Un eventual angajament al ministrului Educaţiei faţă de Securitate, o chestiune letală pentru cariera sa

Iohannis: Un eventual angajament al ministrului Educaţiei faţă de Securitate, o chestiune letală pentru cariera sa

05 Oct 2016   •   22:15
Iohannis: Un eventual angajament al ministrului Educaţiei faţă de Securitate, o chestiune letală pentru cariera sa

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, ar trebui să demisioneze în eventualitatea în care se va adeveri că a colaborat cu Securitatea.

"Este o chestiune care mă îngrijorează. Am văzut că au apărut zvonuri, aceste zvonuri persistă cu toate că domnul ministru a ieşit şi a spus că nu a avut angajament cu securitatea, CNSAS nu va spune în definitiv dacă a avut sau nu a avut, dar un eventual angajament al domnului ministru faţă de securitate ar fi o chestiune letală pentru cariera domniei sale", a spus Iohannis.

El a subliniat că ministrul Educaţiei ar trebui să demisioneze imediat, dacă s-ar adeveri aceste acuzaţii.

Ministrul Mircea Dumitru susţine că nu a fost colaborator al Securităţii şi că are o adeverinţă eliberată de CNSAS, cu mult timp în urmă, care atestă acest lucru.

"Articolul potrivit căruia aş fi făcut poliţie politică este complet fals şi este calomnios. Am şi această adeverinţă care a fost eliberată cu mai mult timp în urmă de către CNSAS. (...) Adeverinţa se află la dosarul meu de personal la Universitatea Bucureşti. Această adeverinţă era necesară şi pentru candidatura mea la funcţia de rector", a declarat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, marţi, pentru AGERPRES.

Reacţia ministrului vine ca urmare a unui articol apărut în presă, potrivit căruia acesta ar fi fost colaborator al Securităţii.

Sursa: AGERPRES

×