x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, în vizita la Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi

Iohannis, în vizita la Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   12:14
Iohannis, în vizita la Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi
Sursa foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vizitat sâmbătă Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi, două simboluri ale culturii și istoriei naționale.

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizitarea celor două obiective face parte din programul oficial propus șefilor de stat aflați în vizită în Emiratele Arabe Unite.

Președintele României a semnat în cărțile de onoare deschise la cele două obiective.

Wahat Al Karama (în traducere „Oaza demnității”) este primul memorial de război construit în Emiratele Arabe Unite și se află în Parcul Memorial din Abu Dhabi. Monumentul, creat de artistul Idris Khan, este închinat tuturor eroilor emiratezi care au căzut în luptă pentru edificarea Emiratelor Arabe Unite. Memorialul a fost dezvelit cu ocazia Zilei Comemorative a Emiratelor Arabe Unite, pe 30 noiembrie 2016.

Monumentul este compus din trei structuri principale: memorialul, pavilionul de onoare (unde sunt înscrise numele tuturor eroilor neamului) și piața memorială.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută și sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a fost construită în perioada 1994-2007. Locul de înmormântare al primului Președinte al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, este situat lângă moschee. Combinând stilurile mameluc, otoman și fatimid, cu referințe indo-persane, designul minaretelor și al complexului architectural reprezintă întreaga lume islamică multifațetată. Curtea moscheii poate cuprinde peste 40.000 de credincioși.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis vizita EAU