x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis vrea sa-l sacrifice pe Oprea pentru mandatul imperativ dat de refuzare a cotelor obligatorii de migranti

Iohannis vrea sa-l sacrifice pe Oprea pentru mandatul imperativ dat de refuzare a cotelor obligatorii de migranti

de Dan Constantin    |    26 Oct 2015   •   23:12
 Iohannis vrea sa-l sacrifice pe Oprea pentru mandatul imperativ dat de refuzare a cotelor obligatorii de migranti

Klaus Iohannis a gasit un prilej venit pe nepusa masa pentru a se debarasa de raspunderea pentru declaratiile pe care le-a facut in privinta cotelor obligatorii de migranti stabilite de UE.

Presedintele Iohannis i-a dat un mandat imperativ vicepremierului, ministrul de Interne Gabriel Oprea de a vota la reuniunile JAI impotriva cotelor obligatorii. La plenarele JAI din 14 si 22 septembrie ministrul Oprea a dus la indeplinire sarcina primita de la Presedintele Iohannis.

Pozitia Romaniei a atras insa critici severe din partea institutiilor europene. In acest sens s-au pronuntat Donald Tusk, Jean Claude Juncker, dar si presedintele Frantei si , mult mai transant, cancelarul Angela Merkel.

Romania s-a aflat in minoritate in cadrul JAI si Consiliului European si , in plus si-a anulat sansele de a discuta admiterea in Schengen.
Iohannis vrea sa-l faca tap ispasitor pe Oprea si sa arate ca ministrul roman de Interne, autorul votului contra a fost eliminat din guvern.

Tragedia mitociclistului, pretextul cererii de demisie formulate de Iohannis, evident nu este cunoscuta de cancelariile europene.
Rezultatul conteaza.

×