x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Caramitru: "Vă spun sincer că nu am organ pentru acestă funcţie"

Ion Caramitru: "Vă spun sincer că nu am organ pentru acestă funcţie"

24 Aug 2008   •   00:00

15:52 •Ion Caramitru, propus pentru funcţia de vicepreşedinte, la Congresul extraordinar al PNŢCD, a ţinut să dea şi explicaţii privind refuzul său de a conduce PNŢCD, menţionând că nu are "organul" necesar pentru a face acest lucru.



Ion Caramitru, propus pentru funcţia de vicepreşedinte, la Congresul extraordinar al PNŢCD, a ţinut să dea şi explicaţii privind refuzul său de a conduce PNŢCD, menţionând că nu are "organul" necesar pentru a face acest lucru.
"Pentru cei care mi-au propus şi mie să preiau preşedinţia partidului le-am explicat de ce nu pot să fac asta. Mai explic încă o dată. Vă spun sincer că nu am organ pentru acestă funcţie. Am organ pentru meseria mea de artist. Sunt la o vârstă la care nu pot să număr prea mulţi ani cu care să stau la dispoziţie, Cred că serviciile pe care le pot aduce partidului nu reprezintă un puţin, pot să sprijin activităţi de domeniu cultural, cât am fost ministru al Culturi am pus pe picioare numeroase proiecte, cred că prezenţa mea în această echipă se va axa pe acest gen de activitate", a spus Ion Caramitru.

El a subliniat că are o mare încredere în Radu Sârbu şi echipa propusă de el.
"Acum un an şi opt luni când am plecat de la congresul anterior am plecat cu sentimentul că trebuie să mă duc la mine acasa să citesc, să mă ocup de ale mele şi să mă retrag din pol. Nu m-am retras, am rămas membru al PNŢCD în aşteptarea acestui moment...Am o foarte mare încredere în Radu Sârbu şi o plăcută părere despre Doru Năsui. Îi mulţumesc pentru încredere şi dumneavoastră de asemenea", a afirmat Caramitru.

"Această idee deşucheată pe care o are domnul Miluţ de a introduce în Parlament 30 de colegi, mi se pare una dintre cele mai incredibile încercări de a desfiinţa partidul. Credeţi că aceste 30 de colegii pe care le oferă PNL PNŢCD-ului sunt cele mai generoase? Nu credeţi cu sunt cele în care PNL nu are nicio şansă? Este un fals de proporţii", a susţinut Caramitru.

El a apreciat că reprezentarea PNŢCD în Parlament, prin această formulă, care presupune demisia membrilor PNŢCD şi înscrierea în PNL nu este posibilă, având în vedere prestaţia deputatului Aurelian Pavelescu.

"Apoi ideea că trebuie să demisionăm din partidul nostru ca să reprezentăm interesele PNŢCD-ului în Parlament vi se pare posibilă. L-aţi auzit pe domnul Pavelescu susţinând ca prim-vicepreşedinte cauza PNŢCD în Parlamentul României? Eu nu l-am auzit. L-am văzut pe bulevardul Magheru cu coloane de maşinii într-o campanie electorală în care a luat sub 1% şi l-am văzut cu toţii jubilând lângă noul primar al Capitalei", a afirmat Caramitru.

El a ţinut să critice actuala conducere, făcând referiri la anumite afirmaţii ale lui Marian Miluţ şi ale apropiaţilor săi.
"Nu înţeleg de ce a trebuit să acceptăm atât de repede situaţia actuală, iată colegii care şi-au dat demisia. Mi-aduc aminte expresia lui Miluţ la adunarea organizaţiei de Bucureşti când a fost întrebat ce părere are despre această încercare de a reveni a celor destituiţi, a spus ce contează 50-60 de oameni acolo? Aceşti 50-60 sunt ţărănişti autentici. Ce contăm noi toţi de aici, numiţi tot de ei aşa-zis ţărănişti şi sabotori? Noi sabotăm partidul astăzi....", le-a spus Caramitru colegilor săi de partid.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic caramitru