x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "Ceasul rau!"

Ion Iliescu: "Ceasul rau!"

04 Iun 2004   •   00:00

Plecat ieri intr-o vizita de lucru de doua zile in judetele Galati, Braila si Ialomita, presedintele Ion Iliescu a trecut si pe la locul tragediei de la Mihailesti.

Seful statului s-a oprit la crucea inaltata la locul exploziei, unde s-a recules, a aprins o lumanare, a depus o coroana de flori si le-a transmis condoleante familiilor celor trei morti din Mihailesti. "Ceasul rau!", au fost singurele cuvinte pe care i le-a putut spune presedintelui o femeie din rindul familiilor indoliate.

REGULI. Iliescu a cerut reprezentantilor autoritatilor locale amanunte legate de accident si masurile ulterioare. Seful statului a declarat ca trebuie luate toate masurile preventive pentru evitarea unei asemenea tragedii pe viitor. El a spus ca exista reguli precise, inclusiv cele legate de circulatie, evitarea oboselii excesive, masuri privind incarcatura. "E vorba de respectarea unor reguli foarte simple", considera presedintele. Iliescu a mentionat, de asemenea, ca procurorii au mers cu acest caz inclusiv pana la propunerea de masuri preventive. "Se pare ca au fost slabiciuni si in privinta masurilor normative preventive", a declarat seful statului. Presedintele si-a amintit, totodata, ca in Romania a mai existat un caz legat de transportul defectuos de azotat, atunci cand un vas incarcat cu aceasta substanta, aflat pe Dunare, a pus in pericol mai multe localitati, fiind gata sa explodeze.

×
Subiecte în articol: politic