x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu, despre protestul USL: Ce e aia grevă parlamentară? Nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel

Ion Iliescu, despre protestul USL: Ce e aia grevă parlamentară? Nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel

02 Feb 2012   •   05:49
Ion Iliescu, despre protestul USL: Ce e aia grevă parlamentară? Nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu considera ideea de greva parlamentara imbratisata de membrii USL una discutabila. Iliescu afirma ca activitatea in Parlament este un instrument al luptei politice si ca "nu se paraseste campul de lupta in acest fel".

"Este in discutie notiunea asta de greva parlamentara. Ce e aia greva parlamentara? Cred ca lupta parlamentara este un instrument al luptei politice si nu se paraseste campul de lupta in acest fel. Altfel trebuie gandite lucrurile", a declarat Iliescu intr-un interviu acordat cotidianului Ring.

Ion Iliescu a sustinut ca de fapt opozitia urmareste o limitare a prezentei in viata parlamentara "pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea guvernului".

"De fapt, acestea se si profileaza, nu greva propriu-zis, nu parasirea parlamentului, ci o limitare a prezentei in viata parlamentara numai pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea guvernului", a spus Iliescu.

Referitor la condamnarea lui Adrian Nastase, fostul sef de stat a declarat ca totul i se pare "cusut cu ata alba". "Va face recurs si sper ca la judecata or sa fie capete mai luminate, sa nu se lase influentati, cred eu de presiunile politice care s-au facut in acest caz. El se afla momentan in proces, nu are de unde sa se mai retraga, vom vedea la recurs. In sine, repet, mi se pare totul cusut cu ata alba", a mai spus Iliescu.

×