x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: Nu am fost duşmanul politic al Regelui Mihai

Ion Iliescu: Nu am fost duşmanul politic al Regelui Mihai

25 Oct 2011   •   09:14
Ion Iliescu: Nu am fost duşmanul politic al Regelui Mihai

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca discursul Regelui Mihai din Parlament a fost constructiv si util. despre absenta de la sedinta solemna a unor oficialitati, Iliescu a spus ca fiecare isi judeca cum crede mai bine pasii.

"Discursul a fost constructiv si util", a spus Ion Iliescu, care a precizat ca punerea in aplicare a mesajului de solidaritate al Regelui Mihai tine de maturitatea societatii si a fortelor politice.

In legatura cu absenta unor oficialitati si a Patriarhului BOR de la sedinta, Iliescu a apreciat ca "fiecare judeca cum crede mai bine pasii si prezenta".

Fostul presedinte a afirmat ca niciodata nu a fost dusmanul politic al Regelui Mihai, explicand ca el a facut un act de reconciliere cu Regele si cu Casa Regala.

"Am facut un act fundamental de reconciliere cu Regele si Casa Regala de intrare in normalitate, normalitate care s-a reflectat si prin acest moment care era util si necesar", a afirmat Iliescu, potrivit Mediafax.

"Din pacate, noi in loc sa progresam, am regresat. Anii '90 au fost ani de mare incordare, insa nu lipsiti de dialog. Simbolurile acestei confruntari in anii '90 erau doi- eu si domnul Coposu, care ne aflam intr-o contradictie permanenta, dar ne respectam reciproc si totdeauna gaseam calea contractelor, intelegerii, dialogurilor", a mai spus fostul sef de stat.

×