x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: Poate acest moment îl trezeşte şi pe Băsescu. Până acum a trăit într-un spaţiu virtual

Ion Iliescu: Poate acest moment îl trezeşte şi pe Băsescu. Până acum a trăit într-un spaţiu virtual

27 Apr 2012   •   13:47
Ion Iliescu: Poate acest moment îl trezeşte şi pe Băsescu. Până acum a trăit într-un spaţiu virtual

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a comentat, pentru RFI, rezultatul motiunii de cenzura, pe care il considera strict legat de sustinerea minima de care a avut parte Guvernul Ungureanu, chiar din partea partidului aflat la putere.

"Degringolada partidului de la guvernare era vizibila si asta a dus la acest rezultat. Guvernul nu mai avea sustinerea necesara nici macar in partidul de baza al aliantei Puterii. Rezultatul e o confirmare a unei degringolade in care se afla actuala Putere. Urmeaza un Guvern de serviciu, care sa asigure desfasurarea alegerilor locale si parlamentare, poate chiar devansate, care sa dea tarii un nou Parlament, cu o noua majoritate, care sa reflecte realitatea din tara si care sa asigure continuitatea procesului de guvernare a tarii", a declarat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a atras insa atentia ca presedintele tarii nu este conectat la realitatea din Romania.

"Poate se trezeste (n.r., Traian Basescu), pentru ca pana acum a trait intr-un spatiu virtual, nelegat de realitatile din tara. Poate ca-l trezeste acest moment si sa nu mai faca jocuri care sa ameteasca… Altminteri, lucrurile sunt inevitabile, indiferent cum va manipula presedintele acest moment. Deci urmeaza inevitabil un Guvern de serviciu", a mai spus Ion Iliescu.

Guvernul Ungureanu a picat, vineri, dupa ce 235 de parlamentari au votat "pentru" motiunea de cenzura depusa de USL si 9 'impotriva.'

×