x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "Rus a greşit că s-a apucat să declare public numărul de votanţi"

Ion Iliescu: "Rus a greşit că s-a apucat să declare public numărul de votanţi"

06 Aug 2012   •   14:25
Ion Iliescu: "Rus a greşit că s-a apucat să declare public numărul de votanţi"

Intrebat, inaintea Biroului Permanent National al PSD, daca exista motive de repros pentru ministrul demisionar al Internelor, Ioan Rus, presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu a declarat initial ca social-democratul a mostenit statistica inexacta.

"Nu, el a mostenit o situatie data, adica aceasta instabilitate reflectata in statistici, care, iata, este speculata de o maniera necinstita, pentru ca 8 milioane si jumatate de votanti sunt un fapt dat", a declarat Iliescu.

Ulterior acesta era de parere ca Rus a gresit totusi in afirmatiile publice. "Cu ce a gresit Rus, ca s-a apucat sa declare public 16 milioane (n.n - de fapt, Rus a zis 18 milioane) ca bazin electoral, ceea ce este inexact. Daca luam situatia ca aveam 22 milioane, s-au pierdut in ultimii 20 de ani intre unul si doua milioane scaderea demografica, pe de alta parte vreo doua milioane plecati, la care trebuie scazuti 4 milioane cei pana in 18 ani. Nu rezulta decat vreo 15 milioane de votanti ca populatie stabila in tara", a precizat Iliescu.

×
Subiecte în articol: ion iliescu ioan rus