x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion şi Nina Iliescu, la o marmeladă

Ion şi Nina Iliescu, la o marmeladă

26 Iul 2008   •   00:00
Ion şi Nina Iliescu, la o marmeladă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a povestit ieri, la finalul unei dezabateri organizate de Uniunea Naţională a Studenţilor din România despre începutul relaţiei cu soţia sa, Nina

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a povestit ieri, la finalul unei dezabateri organizate de Uniunea Naţională a Studenţilor din România despre începutul relaţiei cu soţia sa, Nina. "Am făcut primii doi ani la un liceu industrial, la Polizu, în 1941-1942. Ne luam pentru prînz cîte un sandviş cu marmeladă. Aceea era masa de prînz a celor mai mulţi dintre noi", îşi aminteşte Iliescu, citat de Agerpres. Întrebat dacă avea bani de buzunar, fostul şef al statului a spus că "în acele vremuri nici nu se punea problema banilor de buzunar". "În 1949, cînd am început eu studiile la Politehnica bucureşteană, reuşiseră studenţii să amenajeze o cantină, ceea ce însemna mare lucru. Atunci, nici pîinea nu era suficientă, mîncam un fel de mămăligă coaptă la cuptor. Într-o zi mîncam ciorbă de fasole cu mîncare de cartofi şi în altă zi, ciorbă de cartofi cu mîncare de fasole. Banii de buzunar erau un lux, nu prea aveam bani de buzunar", a povestit fostul preşedinte.

Întrebat dacă putea măcar să iasă cu fetele la un suc, Iliescu a răspuns: "Mergeam împreună, pe uscat. Parcul Carol, Parcul Cişmigiu erau locurile noastre de întîlnire", a povestit Ion Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic