x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul adjunct de Externe al Israelului: Nu ducem campanie de lobby pentru intervenţia în Siria

Ministrul adjunct de Externe al Israelului: Nu ducem campanie de lobby pentru intervenţia în Siria

de Mediafax    |    03 Sep 2013   •   19:05
Ministrul adjunct de Externe al Israelului: Nu ducem campanie de lobby pentru intervenţia în Siria

Ministrul adjunct de Externe al statului Israel, Zeev Elkin, a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, după o întrevedere cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, că statul Israel nu duce o campanie de lobby pentru o intervenţie în Siria, problema utilizării armelor chimice fiind a întregii lumi.

"Statul Israel nu duce o campanie de lobby pentru o intervenţie în Siria. Problema utilizării armamentului chimic nu este o problemă a Israelului, ci este o problemă a întregii lumi. Şi nu trebuie să fii israelian ca să înţelegi că nu trebuie să taci atunci când se face uz de arme chimice pentru uciderea în masă", a spus Zeev Elkin.

El a spus că Israelul nu se amestecă în ceea ce se întâmplă în Siria şi că statul Israel şi primul-ministru al Israelului şi-au exprimat aceste puncte de vedere privind existenţa unor anumite linii peste care nu se poate trece.

"Orice încercare de a fi atacaţi din partea Siriei sau pericol ca armanentul chimic să cadă pe mâinile unor organizaţii teroriste pot şi ne vor obliga să acţionăm", a spus Zeev Elkin.

El a arătat că Statele Unite şi alte state din comunitatea internaţională deţin, azi, responsabilitatea de a da un răspuns la utilizarea armelor chimice.

"Noi doar ne exprimăm punctul de vedere ca stat care reprezintă un popor ce a trecut prin Holocaust. Nu putem rămâne indiferenţi faţă de utilizarea unor arme chimice de distrugere în masă", a spus Zeev Elkin.

×
Subiecte în articol: israel siria Israel