„Nu vorbim despre persoane care au rămas fără date. Încă nu se știe conținutul acelor documente, încă nu se știe total conținutul datelor care au fost furate de la Camera Deputaților”, a spus Bogdan-Gruia Ivan.
El a precizat că încă se lucrează la analiza asupra efectelor și rezultatelor acestui incident cibernetic privind Camerei Deputaților.
„În secunda doi în care s-a constatat că avem un incident cibernetic la Camera Deputaților, instituțiiile au fost acolo, au blocat acest incident, au început să recupereze datele, să găsească vinovații, iar cei vinovați să plătească”, a mai declarat ministrul.
„Până nu se încheie rezultatul anchetei pe care o desfășurăm cu instituțiile statului nu pot să vă furnizez informații, ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că se lucrează cu cei mai buni oameni, se găsesc soluții pentru a face backup acestor date pentru ca ele să nu fie pierdute și să se rezolve situația în cel mai scurt timp. Vorbim de unul din cele 25.000-50.000 de cazuri zilnice care sunt îndreptate împotriva României”, a spus Bogdan-Gruia Ivan.
El a adăugat că, în medie, zilnic, 200 dintre atacuri sunt adreptate împotriva instituțiilor statului și companiilor de stat.
O breșă de securitate a avut loc la Camera Deputaților, după ce au fost furate date. „În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, a transmis marți Secretariatul General al Camerei Deputaților.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competențe în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului, afirmă, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.
(sursa: Mediafax)