x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Joc politic riscant în Grecia: Cel mai puternic partid de opoziţie nu votează noi măsuri de austeritate

Joc politic riscant în Grecia: Cel mai puternic partid de opoziţie nu votează noi măsuri de austeritate

14 Noi 2011   •   11:44
Joc politic riscant în Grecia: Cel mai puternic partid de opoziţie nu votează noi măsuri de austeritate

Liderul grupului conservator de opozitie din Grecia, Antonis Samaras, a declarat ca partidul sau, Noua Democratie, nu va vota pentru adoptarea masurilor de securitate si a precizat ca politicile cerute de creditorii externi ar trebui schimbate.

"Nu vom vota pentru nicio noua masura de austeritate", a declarat Samaras intr-o intalnire cu parlamentarii Partidului Noua Democratie, care constituie aproape o treime din Parlament.

Comisarul european pentru economie, Olli Rehn, a cerut liderilor politici din Grecia sa semneze un angajament scris privind implementarea masurilor de austeritate cerute de creditorii internationali, respectiv Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Samaras a afirmat ca un angajament verbal ar fi trebui sa fie suficient si ca parlamentarii partidului pe care il reprezinta vor sustine toate masurile care au fost deja aprobate.

Potrivit lui Samaras, "criticile" opozitiei fata de masurile din acordul de finantare externa raman neschimbate, iar reducerea datoriilor Greciei cu 100 miliarde euro, sau 50% din valoarea obligatiunilor detinute de creditorii privati, a devenit "inevitabila din cauza esecului masurilor luate".

Grecia trebuie sa obtina avizul UE pentru urmatoarea transa din acordul de finantare externa pana la mijlocul lunii decembrie, cand se estimeaza ca statul nu va mai avea bani sa-si onoreze obligatiile si ar putea intra in insolventa.

×
Subiecte în articol: grecia masuri austeritate Antonis Samaras