x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Judecătorul CCR care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu: "Eu nu vreau să fac puşcărie!"

Judecătorul CCR care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu: "Eu nu vreau să fac puşcărie!"

21 Aug 2012   •   13:33
Judecătorul CCR care a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu: "Eu nu vreau să fac puşcărie!"

Aspazia Cojocaru, unul dintre magistratii despre care judecatorul CCR, Ion Predescu a afirmat ca a inclinat balanta la Curte in favoarea lui Traian Basescu, a declarat pentru evz.ro ca ceea ce a facut colegul sau este "total nejuridic".

"Ce inseamna inclinarea balantei? E total nejuridic. Daca s-a stabilit un prag electoral si acesta nu s-a intrunit, ce sa facem acum? Sa incalcam legea? Eu nu pot sa fac asa ceva. Intrebati toti studentii mei. Unul singur daca gasiti sa va spuna altceva, va rog sa mi-l aratati. Daca nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea nu pot! Ce inseamna “Am luptat si noi cat am putut'?! Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur. Eu nu incalc legea!", a spus Aspazia Cojocaru.

Judecatorul CCR Ion Predescu a declarat ca Aspazia Cojocaru, judecator propus de PSD la Curtea Constitutionala, a inclinat balanta la CCR in favoarea lui Traian Basescu.

"Asa a iesit. Ea, cea de la PSD, a hotarat lucrurile. Am luptat si noi cat am putut. Asa a iesit insa. Luati datele de la Guvern si analizati-le sa vedeti cat erau de limpezi", a spus Ion Predescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, la Palatul Victoria, ca miza la nivelul Curtii Constitutionale a fost de fapt ca judecatorul Aspazia Cojocaru sa voteze pentru mentinerea in functie a presedintelui Traian Basescu, iar judecatorii nu au tinut cont de datele solicitate Guvernului.

"Astazi am realizat si noi, cei din Guvern, si cred ca toata lumea ca de fapt nu s-a dorit niciun moment sa se afle cu adevarat cati romani sunt in acest moment cu drept de vot in tara noastra, e drept ca am aflat acest lucru, dar nu asta a fost preocuparea Curtii Constitutionale, preocuparea a fost de a mai convinge un judecator, de fapt o doamna judecatoare sa treaca in tabara celor care il sustin pe presedintele Basescu. De fapt, cei de la Curte nu vroiau decat sa o convinga pe doamna Cojocaru sa voteze, nici nu au luat in seamna ce am trimis noi si atunci ma intreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, ca, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil", a afirmat Victor Ponta Ponta.

×