x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL. Crin Antonescu: Este un moment foarte important pentru partid

Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL. Crin Antonescu: Este un moment foarte important pentru partid

20 Feb 2013   •   13:16
Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL. Crin Antonescu: Este un moment foarte important pentru partid
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images
UPDATE 14:05 - Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PNL Crin Antonescu, că, începând de astăzi, este membru al PNL. "Anunţul este unul extrem de simplu. Începând de astăzi, sunt membru PNL. Am luat hotărârea în urma inivitaţiei exprimată de preşesintele PNL Crin Antonescu", a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a adăugat că nu va părăsi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), al cărui președinte este şi a precizat că nu se va afla în stare de incompatibilitate, întrucât FDGR nu este un partid politic.

"FDGR nu este partid politic. Nu voi fi în situaţia de incompatibilitate", a punctat edilul Sibiului. El a spus că, în situaţia în care ar candida şi va fi ales într-o funcţie de conducere în PNL, atunci ar putea fi o problemă având în vedere că deţine funcţia de preşedinte al FDGR.

"Cu certitudine este un pas mai departe sau în afara sferei pe care am ocupat-o până acum. Mi s-a părut un moment potrivit să fac acest pas acum. Am trecut de alegerile generale şi acest pas mi s-a părut firesc acum pentru că nu mai există nicio miză electorală", a spus primarul Sibiului.

La rândul său, Crin Antonescu a afirmat că este bucuros că "o personalitate deosebită se alătură PNL".

"Salut acest moment ca pe unul foarte important pentru PNL. Am lansat o invitaţie insistentă unui om care se bucură de o mare încredere şi cu care ne mândrim. Sunt bucuros că o personalitate deosebită se alătură PNL. Îi mulţumesc primarului Sibiului că a acceptat invitaţia mea. Întotdeauna PNL a primit în rândurile sale oameni de valoare", a spus Antonescu.

Întrebat în ce condiţii poate candida Iohannis la o funcţie de conducere în PNL, Antonescu a precizat că va solicita o derogare de vechime pentru ca primarul Sibiului să poată face acest pas. Liderul PNL a mai spus că Iohannis poate ocupa chiar funcția de premier al României.

"Nu aș rata ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formațiunii, mai ales că peste două zile este congresul partidului. Fără îndoială poate fi o variantă bună pentru funcția de premier, cu precizarea că intrarea lui Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români, nu are niciun fel de legătură susţinerea pentru premierul Victor Ponta cu intrarea lui Iohannis în PNL", a spus Crin Antonescu, adăugând ulterior că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis este "bun şi ca preşedinte".

........................

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va alătura PNL, au declarat, pentru Mediafax, surse politice. Iohannis va susţine o conferinţă de presă, miercuri, la ora 14:00, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Puiu Haşotti a declarat că primarul oraşului Sibiu se va înscrie în PNL, ceea ce "nu ar ar avea efect" asupra mandatului acestuia de primar.

"Domnul Iohannis se va înscrie în Partidul Naţional Liberal. În curând va fi o conferinţă de presă", a spus Haşotti. El a precizat că înscrierea în PNL nu ar ar avea efect asupra mandatului de primar deţinut de Iohannis la Sibiu.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

×