x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor despre formarea noului guvern: Ne-am blocat la discuția pe premier

Kelemen Hunor despre formarea noului guvern: Ne-am blocat la discuția pe premier

10 Noi 2021   •   12:20
Kelemen Hunor despre formarea noului guvern: Ne-am blocat la discuția pe premier

PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la negocierile dintre cele trei partide pentru formarea unei alianțe guvernamentale.

„Este o soluție (premier prin rotație-n.r), nu am încercat niciodată. Se poate încerca, nu spun că este o soluție bizară. Aici ne-am blocat. PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. Ambele partide vor să fie desemnat premier președintele partidului. S-a propus să fie o rotație în trei, se poate și premier independent. Era discuția să fiu și eu. Nu contează câte luni. Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați pentru că după acea poate să vină și PNL și PSD. Problema este cine începe. Nu știu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului”, spune la digi24.ro Kelemen Hunor.

El admite că se poate guverna și cu un premier independent, „dar va fi foarte greu”.

„Nu știu cine ar accepta o astfel de variantă. Au fost creionate câteva alternative. Trebuie să mergem la președinte pentru că el desemnează. Deocamdată nu există o înțelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, adaugă liderul UDMR.

Kelemen Hunor afirmă că niciun partid „nu își permite să facă o altă desemnare decât președintele partidului”.

„Eu nu cred că mă va desemna președintele Iohannis, deci pot să fiu destul de relaxat. În interiorul UDMR nu există o competiție pentru putere. La celelalte partide s-ar putea să apară foarte repede”, mai spune Kelemen.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kelemen hunor premier