x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: După revocarea lui Geoană, în Coaliţie s-au discutat atât şefia Senatului, cât şi alte funcţii

Kelemen Hunor: După revocarea lui Geoană, în Coaliţie s-au discutat atât şefia Senatului, cât şi alte funcţii

28 Noi 2011   •   12:40
Kelemen Hunor: După revocarea lui Geoană, în Coaliţie s-au discutat atât şefia Senatului, cât şi alte funcţii

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ca, in urma revocarii presedintelui Senatului, Mircea Geoana, in cadrul coalitiei de guvernare au trebuit sa fie discutate "toate aspectele", atat presedintia acestei Camere, "cat si alte functii".

"Ideea a fost sa avem un singur candidat din partea coalitiei, dar cum, in timpul formarii coalitiei, functia de presedinte al Senatului nu a intrat in discutii - neavand aceasta functie libera, nefiind la dispozitia coalitiei nu am discutat aceste aspecte. In aceasta situatie, creata dupa revocarea domnului Geoana, noi am spus ca trebuie discutate toate aspectele, atat presedintia Senatului, cat si alte functii, daca vrem sa ajungem la o concluzie comuna si daca vrem sa avem un singur candidat", a declarat Kelemen, potrivit Mediafax.

Intrebat de ce UDMR a insistat in a avea un candidat la presedintia Senatului, avand in vedere ca numarul senatorilor Uniunii este mai mic decat cel al UNPR, Kelemen a raspuns ca organizatia pe care o conduce nu este in competitie cu acest partid. De asemenea, liderul Uniunii a subliniat ca "fiecare vot conteaza" si ca nu poate exista majoritate fara 8-9 voturi.

El a facut aceste declaratii dupa sedinta grupului senatorial al UDMR, la care a participat si in care s-a acceptat ca Uniunea sa preia sefia SGG in schimbul sustinerii lui Vasile Blaga la presedintia Senatului.

Kelemen Hunor a mai declarat ca reprezentantii UDMR au fost deranjati de declaratiile unor colegi din PDL care au sustinut ca un senator maghiar nu poate fi sustinut pentru presedintia Senatului, afirmatii care denota "un nationalism destul de puternic si visceral".

×