x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Nu mai am speranţe de la acest Guvern. Mă aştept la ce e mai rău

Kelemen Hunor: Nu mai am speranţe de la acest Guvern. Mă aştept la ce e mai rău

09 Mai 2012   •   06:48
Kelemen Hunor: Nu mai am speranţe de la acest Guvern. Mă aştept la ce e mai rău

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept "lamentabila" decizia Guvernului de a retrage recursul depus de fostul Cabinet la hotararea Curtii de Apel privind UMF, spunand ca nu mai are sperante de la Guvern si se asteapta "la ce e mai rau".

Kelemen a declarat, pentru Mediafax, ca optimismul sau privind o diferenta intre retorica USL in opozitie si actiunile guvernamentale a fost risipit.

"Decizia de retragere a recursului in cazul UMF Targu Mures cu care a inceput Guvernul Ponta, aceasta guvernare este absolut lamentabila. Noi ne-am asteptat la asa ceva, pentru ca zilele trecute mesajele erau clare, dar totusi credeam ca premierul Ponta nu va face o guvernare anti-maghiara, anti-minoritara, ca nu va face demersurile pentru a retrage recursul pentru ca, pana la urma, nu era un gest care schimba mersul lucrurilor. Vad ca una spune si alta face acest Guvern. Trebuie sa observ, din pacate, ca toate constatarile noastre si «asteptarile» noastre sunt confirmate prin aceste decizii. De aceea, tot optimismul meu sau speranta mea ca va fi o diferenta intre retorica USL in opozitie si actiunile guvernamentale sunt risipite. Nu mai am sperante fata de acest Guvern si ma astept la ce e mai rau", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a adaugat ca juristii Uniunii vor analiza situatia si ca se vor folosi toate "mijloacele parlamentare, legale si neparlamentare pentru apararea drepturilor castigate".

Guvernul a decis in sedinta de marti sa retraga recursul formulat de fostul Executiv la decizia instantei de suspendare a hotararii fostului Cabinet privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, urmand ca ministrul Educatiei, Ioan Mang, insotit insa si de cel al Externelor, Andrei Marga, sa plece la Targu Mures pentru a identifica o solutie cu reprezentantii universitatii.

"Este normal ca aceasta hotarare sa fie suspendata si, imediat ce instanta se va pronunta, vom lua si decizia politica necesara", a spus premierul Victor Ponta.

Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

Guvernul Ungureanu a atacat insa cu recurs, luni, sentinta de suspendare.

Senatorul UDMR Marko Bela declara, sambata, ca "inclusiv Guvernul care este inca in functiune" trebuie sa atace sentinta Curtii de Apel Targu Mures, care a suspendat aplicarea Hotararii de Guvern privind UMF, sustinand ca instanta a facut "un abuz".

Hotararea de Guvern privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost aprobata la sfarsitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileste ca la universitate va fi infiintata o noua facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza.

Respectiva HG a fost una dintre temele motiunii de cenzura a USL in urma careia a cazut Guvernul Ungureanu.

×