x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR

Kelemen Hunor şi-a anunţat candidatura la şefia UDMR

11 Dec 2010   •   14:54

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-a anunţat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR care a avut loc la Târgu Mureş, candidatura la şefia Uniunii la Congresul formaţiunii din februarie anul viitor. Kelemen Hunor a spus că a promis că nu va anunţa prin presă dacă va candida, ci va face anunţul la CRU, menţionând că s-a ţinut de promisiune.

"Dumneavoastră vă spun primii, nu prin intermediari. Îmi voi anunţa şi eu candidatura la preşedinţia UDMR. Dacă mă voi bucura de sprijinul dumneavoastră, cred că vom reuşi să ducem mai departe aceste valori, să le consolidăm, dacă avem o organizaţie funcţională şi o echipă bună", a spus Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

El a apreciat că punctul forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa.

"Să nu promitem mai mult decât putem face. Dacă-i întrebăm pe oameni ce fel de UDMR vor, spun că una puternică, care să poată duce mai departe reprezentarea unită şi una în care să aibă încredere, care să se reînnoiască. Iar această reînnoire trebuie căutată în interior. Punct forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa. Nu sunt în UDMR de 20 de ani, am învăţat de la dumneavoastră", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că vor trebui făcute şi unele "corecţii", arătând că după 2011 UDMR va trebui să-şi fortifice organele de decizie şi să integreze în conducerea Uniunii preşedinţii de organizaţii judeţene. Totodată, Uniunea va trebui să reprezinte "valorile multicolore" ale maghiarilor din Transilvania, a arătat el.

"În ultimii ani, împreună cu Marko Bela, Takacs Csaba şi alţi colegi am lucrat. Împreună. Au fost şi chestiuni în dezacord, dar am învăţat că deciziile bune sunt cele dezbătute de mai mulţi. Şi în anii ce urmează UDMR trebuie să păstreze aceste valori. UDMR există pentru că maghiarii din Transilvania au vrut acest lucru. Majoritatea maghiarilor spun că au hotărât bine", a punctat Kelemen Hunor.

El a făcut un apel la reprezentanţii CRU să îl susţină. "Vă promit că-n următoarea lună vă voi vizita de mai multe ori şi vom discuta. Dacă consideraţi că putem duce mai departe şi face mai bine ce trebuie refăcut, alăturaţi-vă mie. Putem merge împreună pe această cale, nu trebuie să ne confruntăm în detalii acum. Cei care mai mulţi ani am lucrat, succes şi să mergem împreună pe această cale", a spus el.

În acelaşi context, Kelemen Hunor a arătat că UDMR va trebui ca în 2012 să fie în Parlament, membrii săi să asigure reprezentarea comunităţii, iar maghiarilor să nu le pară rău că i-au votat.

Ulterior, Kelemen a declarat presei că şi-a anunţat candidatura în cadrul CRU.

"Aşa cum am promis la şedinţa CRU am făcut acest anunţ, eu am considerat că trebuie să-l fac în acest for şi către colegi, nu prin mass-media. Sunt convins că vom reuşi şi vom continua tot ce era bun în viaţa UDMR, în munca UDMR şi acolo unde trebuie să facem corecţii şi să găsim soluţii, o vom face şi vom fi o Uniune, o organizaţie puternică din punct de vedere politic, din punct de vedere social, cu o bază solidă şi vom avea susţinerea comunităţii maghiare în continuare", a declarat el.

Şedinţa CRU al UDMR s-a desfăşurat, sâmbătă, la Palatul Culturii din Târgu Mureş. În cadrul acesteia, Marko Bela a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia UDMR, în timp ce consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi-a anunţat candidatura în faţa membrilor CRU.

×