x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Cioloş

Kelemen Hunor: UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Cioloş

16 Noi 2015   •   18:00
Kelemen Hunor: UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Cioloş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că parlamentarii formaţiunii sale se vor regăsi în majoritatea cu care noul Guvern urmează să fie învestit în Parlament, adăugând că doreşte continuată consultarea cu guvernanţii pe proiecte punctuale.

"Votul urmează imediat în grupurile noastre reunite, dar pentru învestitură eu nu văd nicio problemă. Probabil că va fi o majoritate extrem de mare în care ne vom regăsi şi noi mâine la vot", a afirmat preşedintele UDMR, la finalul discuţiilor purtate cu Dacian Cioloş.

Kelemen Hunor a arătat că la discuţiile cu Dacian Cioloş s-a intrat în amănunte în ceea ce priveşte priorităţile.

"Într-adevăr, putem spune că în perioada următoare şi în acest an de zile, până la alegerile parlamentare, pot fi creionate nişte reforme extrem de importante. Şi în cazul în care nu pot fi toate aceste iniţiative duse până la bun sfârşit, direcţia şi profunzimea reformelor oricum va fi arătată. Noi considerăm că în acest moment este extrem de importantă recâştigarea încrederii cetăţenilor, inclusiv a comunităţii maghiare, în administraţia centrală, şi noi considerăm că economia, problemele economice, problemele fiscale trebuie gândite în aşa fel încât bunăstarea fiecărui om să fie asigurată", a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că, după votul de învestitură, UDMR aşteaptă în continuare consultări cu guvernanţii pe proiecte punctuale.

Preşedintele UDMR a precizat pentru AGERPRES că votul din grupurile parlamentare reunite ale Uniunii a fost dat cu mare majoritate pentru învestirea Guvernului Cioloş.

×