x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor (UDMR): Vom ataca în contencios OUG prin care se retrag banii alocaţi primăriilor

Kelemen Hunor (UDMR): Vom ataca în contencios OUG prin care se retrag banii alocaţi primăriilor

12 Mai 2012   •   13:18
Kelemen Hunor (UDMR): Vom ataca în contencios OUG prin care se retrag banii alocaţi primăriilor

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca Uniunea va ataca in contencios-administrativ ordonanta de urgenta a guvernului Ponta prin care au fost retrase sumele alocate primariilor si consiliilor judetene din fondul de rezerva al guvernului.

"In aceste cateva zile de cand guvernul USL a fost instalat, cel putin deciziile luate arata ca lucrurile nu merg in directia cea buna. Si daca ma gandesc doar la ce s-a intamplat cu ordonanta de urgenta prin care alocarile bugetare vor fi retrase sau va incerca guvernul sa le retraga ne arata ca acest guvern nu este preocupat de comunitatile locale, ci de altceva - nu stiu exact de ce. Noi vom ataca in contencios-administrativ aceasta OUG, fiindca eu consider ca exista resurse bugetare sa dai si pentru alte comunitati, pentru a plati arierate, pentru a continua proiecte europene, pentru ca aceste resurse financiare, alocarile bugetare sunt ale comunitatilor locale, nu sunt ale guvernantilor. De aceea nici nu pot accepta ca printr-o OUG sa fie blocate conturile si sa fie retrase aceste fonduri", a spus liderul UDMR.

Potrivit lui Kelemen Hunor, alocarile facute de guvernul Ungureanu nu au fost pe criterii politice, ci pe baza necesitatilor.

"N-a fost nicio impartire politica. Eu nu am numarat primariile si cine conduce primariile. Eu cred in continuare ca pentru orice comunitate locala unde exista proiecte europene, unde exista arierate se pot gasi resurse financiare fara sa tii cont de culoarea politica a primarului. In 2009 au fost alocari la fel de substantiale, cand PSD era la guvernare; n-am vazut nici un protest din partea lor si nici noi nu am protestat, fiindca eu eram convins ca banii se duc catre comunitatile locale, nu in buzunarul primarului. Nu sunt banii guvernantilor, sunt banii contribuabililor", a explicat Kelemen.

Presedintele UDMR este de parere ca guvernul Ponta ar trebui sa aloce acum bani si pentru comunitatile care nu au primit data trecuta, spunand ca exista resurse financiare suficiente in acest sens.

"Acum guvernul are posibilitatea de a aloca resurse pentru aceste orase (conduse de primari PSD - n.r.), nu sa retraga banii alocati, pentru ca exista in buget bani pentru a sustine proiectele cu fonduri europene si pentru a plati arieratele. Cel putin din punctul meu de vedere, modul de a actiona este sa dai si acolo unde mai exista necesitati, nu sa iei de la cei care au primit. Asta ar fi o abordare corecta din punctul nostru de vedere", a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a fost prezent sambata, la Bistrita, la lansarea candidatilor Uniunii pentru alegerile locale din judetul Bistrita-Nasaud (Agerpres).

×