x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen: Nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge alături de PNL

Kelemen: Nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge alături de PNL

03 Noi 2021   •   19:54
Kelemen: Nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge alături de PNL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu se poate realiza o coaliţie de guvernare fără compromis şi ''nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL'', iar dacă refacerea vechii coaliţii nu se va putea realiza, ''nu rămâne altceva'' decât varianta cu PSD , care ''va cere poziţia de prim-ministru''.

"Dacă colegii de la PNL au schimbat decizia în Biroul lor Naţional şi au zis că da, sunt deschişi după decizia precedentă, atunci şi USR trebuie să facă o concesie, un compromis. Fără compromis nu se poate. De aceea, eu cred că în momentul în care fiecare mai lasă un pic din aroganţă, din supărare, din orgoliile personale, atunci se poate merge înainte şi e loc de compromis. Coaliţie perfectă nu veţi găsi în această ţară, fiindcă nu se poate o coaliţie perfectă. Va fi nevoie de o coaliţie, indiferent care va fi, şi nu va fi nicio problemă să găsească USR o soluţie de a merge mai departe alături de PNL", a declarat Kelemen, miercuri, la Antena 3.

El a reiterat că UDMR are ca primă opţiune refacerea coaliţiei cu PNL şi USR.

"Pentru noi, prima opţiune e refacerea, resuscitarea coaliţiei din decembrie. Dacă nu merge, e musai să găseşti o formulă de guvernare şi atunci nu rămâne altceva decât să încerci cu PSD, dar acest lucru înseamnă că PSD va cere poziţia de prim-ministru (...) pentru că are mai multe mandate decât au PNL şi UDMR împreună", a adăugat liderul Uniunii. 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor