x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Carantinarea Bucureștiului nu este o soluție

Klaus Iohannis: Carantinarea Bucureștiului nu este o soluție

24 Mar 2021   •   13:01
Klaus Iohannis: Carantinarea Bucureștiului nu este o soluție

Carantinarea Bucureștiului nu este o soluție, însă sunt necesare restricții suplimentare, în contextul în care rata de infectare este în creștere, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri.

De asemenea, acesta a precizat că nu se dorește o carantină națională, motiv pentru care a făcut apel la respectarea restricțiilor și la accelerarea campaniei de vaccinare.

„Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (...) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai declarat că în București sunt necesare restricții suplimentare și să speră ca reprezentanții Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență să fie conștienți de acest lucru.

„Probabil că trebuie schimbate orele de deschidere și pentru magazine, și pentru mall-uri, trebuie eliminate aglomerările (....)Carantinarea Bucureștiului nu e o soluție, dar sunt necesare restricții suplimentare", a afirmat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri, alături de premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care are loc la Dăbuleni în judeţul Dolj. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis carantina bucuresti