x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele la consultări

Klaus Iohannis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele la consultări

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   17:34
Klaus Iohannis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele la consultări

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a numit pe ministrul de Justiție, Cătălin Predoiu, în funcția de premier interimar după demisia lui Nicolae Ciucă. De asemenea, șeful statului a convocat partidele la consultări pentru formarea unui nou Guvern.

Anunțul a fost făcut la puțin timp după ce premierul Nicolae Ciucă a mers la Palatul Cotroceni pentru a-și depunde mandatul.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Președintele Iohanis l-a numit pe Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări. Discuțiile vor avea loc marți.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern. În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României va invita marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, a mai comunicat Administrația Prezidențială.

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală. Conform înțelegerii din cadrul coaliției de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

(sursa: Mediafax)

×