x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de dreptul la vot

Klaus Iohannis: Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de dreptul la vot

08 Dec 2016   •   11:17
Klaus Iohannis: Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de dreptul la vot

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat joi pe români să participe la vot la alegerile parlamentare.


"Votul este instrumentul cel mai valoros şi mai puternic pe care cetăţenii îl au într-un cadru constituţional democratic aşa cum este şi cel dat de Constituţia României. Participarea la alegeri şi exprimarea opţiunilor electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale statului. (...) Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au - dreptul la vot", a declarat Iohannis, la simpozionul naţional "Tradiţii, prezent şi perspective ale constituţionalismului românesc", dedicat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 8 decembrie 1991, organizat la Palatul Parlamentului.

El a spus că îşi doreşte, ca preşedinte, o democraţie puternică şi instituţii care se bucură de legitimitate şi încredere.

"Au fost momente în trecut când mulţi erau tentaţi să creadă că votul nu contează. Eu sper că am depăşit acea perioadă şi acel scepticism", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a afirmat că toţi românii trebuie să îşi exprime opţiunea de vot.

"Avem această datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru că în urmă cu 27 de ani am dobândit prin sacrificiu de sânge libertatea de a ne decide singuri propria soartă. Cetăţenii români trebuie să ştie că votul lor contează şi să aibă conştiinţa că ei decid, prin alegeri, viitorul lor şi al României!", a afirmat Klaus Iohannis.

Sursa: AGERPRES

×