x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis promulgă legea care instituie anul 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”

Klaus Iohannis promulgă legea care instituie anul 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   12:00
Klaus Iohannis promulgă legea care instituie anul 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care instituie anul 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”. Proiectul a fost inițiat de deputații PNL Adrian Cozma și Robert Sighiartău.

 

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) -

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 iulie 2023, Decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea anului 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”, transmite Administrația Prezidențială.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea anului 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”. Potrivit proiectului se organizează evenimente educaționale, politice, diplomatice sau culturale dedicate contribuţiei fostului prim-ministru la unitatea, modernizarea democratizarea României, se menționează în raportul comisiilor de specialitate.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, în caliutate de for decizional, cu 203 voturi „pentru”, două „contra” și 40 de abțineri.

„Pentru o viață întreagă dedicată unității și modernizării României, consolidării democrației și plurarismului politic din țara noastră, Iuliu Maniu merită respectul și recunoștința noastră, a tuturor. Așadar, propunem ca anul 2023 să fie denumiit , la 150 de ani de la nașterea fostului prim-ministru al României și la 70 de ani de la moartea sa în odiasele temnițe comuniste”, se arată în expunerea de motive.

Inițiatorii legii sunt deputații PNL Adrian Cozma și Robert Sighiartău.

Conform legii, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune pot aloca fonduri din bugetele proprii, pentru a organiza sau sprijini logistic şi/sau financiar, manifestările educaţionale, politice, diplomatice sau culturale, în limita alocărilor bugetare aprobate.

(sursa: Mediafax)

×