x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, primit de președintele Republicii Coreea, Yoon Suk-yeol

Klaus Iohannis, primit de președintele Republicii Coreea, Yoon Suk-yeol

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   10:30
Klaus Iohannis, primit de președintele Republicii Coreea, Yoon Suk-yeol
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți de președintele Yoon Suk-yeol, în cadrul vizitei pe care șeful statului român o face în Republica Coreea.

Președintele Republicii Coreea, Yoon Suk-yeol, l-a primit marți pe Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Coreea de Sud.

„Consultările politice dintre cei doi șefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional și global, precum și impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerțului și a investițiilor în domeniul energiei verzi și nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului și gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătății, al educației sau alte noi domenii. Va fi evidențiată și legătura specială pe care schimburile interumane și culturale, care se bucură de o creștere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state”, anunța înaintea vizitei oficiale Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis este în vizită, în perioada 22-24 aprilie 2024, în Republica Coreea, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol. El este însoțit de mai mulți miniștri, printre care Angel Tîlvăr și Sebastian Burduja, dar și de Raed Arafat.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul vizitei va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcțiile principale de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Coreea, președintele României va avea o întrevedere cu prim-ministrul Han Duck-soo.

Miercuri, Klaus Iohannis va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility, Changwon (Busan), unde va avea o serie de discuții cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări și oportunități în domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici (SMR). Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Coreea, președintele României va avea întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de afaceri și va vizita expoziția de artă tradițională românească „Insight Romania”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis coreea