x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis promite 200.000 de vaccinuri anti COVID-19 Republicii Moldova

Klaus Iohannis promite 200.000 de vaccinuri anti COVID-19 Republicii Moldova

29 Dec 2020   •   13:53
Klaus Iohannis promite 200.000 de vaccinuri anti COVID-19 Republicii Moldova

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va sprijini vaccinarea anti-Covid a cetățenilor din Republica Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin.

„Susținerea procesului de vaccinare anti-Covid-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora”, a declarat șeful statului.

Țara noastră va furniza, în continuare, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților de Covid-19 din Republica Moldova.

„Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieți și ne vor ajuta să oprim răspândirea infecției”, a spus și Maia Sandu, președintele R. Moldova.

Mediafax

×