Organizaţiile nonguvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, iar rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, afirmă preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a Galei Societăţii Civile.
"Ajunsă la cea de-a XV-a ediţie, Gala Societăţii Civile este deja un eveniment cu tradiţie, fapt pentru care vă felicit şi vă transmit gândurile mele bune cu speranţa că veţi continua să promovaţi Binele în România. Cu acest prilej, felicit pe toţi cei înscrişi în competiţie, pentru că implementează proiecte menite să producă schimbări pozitive în societate. Apreciez în mod deosebit această festivitate pentru că oferă recunoaştere şi vizibilitate proiectelor de succes şi, totodată, oamenilor care au muncit, s-au dedicat şi implicat pentru a face bine", se arată în mesajul preşedintelui transmis luni AGERPRES.
El a felicitat întreg sectorul asociativ pentru "seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor", subliniind faptul că admiră modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile.
"Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoştinţele şi aţi acţionat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative. Pe această cale, vă încurajez să continuaţi să contribuiţi activ, să vă exprimaţi liber punctele de vedere pentru că numai în acest mod putem ajunge la un consens care să aibă şi efecte pozitive", menţionează Klaus Iohannis.
În opinia preşedintelui, sectorul neguvernamental a reuşit să se impună ca factor determinant în societate pentru că şi-a asumat schimbări reale, legat de buna guvernare sau de îmbunătăţirea vieţii oamenilor din diferite comunităţi.
"Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni. Organizaţiile nonguvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportăm la evenimentele recente", mai arată preşedintele Iohannis.
El a susţinut că, în calitate de preşedinte, a discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile, din domenii diferite şi a apreciat dorinţa de implicare şi mai ales ideile valoroase. "Ca mediator între stat şi societate, întotdeauna voi încerca să facilitez un dialog deschis şi onest pentru că doar aşa consider că putem progresa împreună. Vreau să colaborăm la fel în continuare, să lucrăm împreună, să împărtăşim şi să învăţăm unii de la alţii pentru a putea avansa proiecte care să aducă rezultate concrete şi de lungă durată", subliniază Klaus Iohannis.
Sursa: www.agerpres.ro