x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună în spațiul Schengen

Iohannis: Cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună în spațiul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   12:45
Iohannis: Cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună în spațiul Schengen
Sursa foto: presidency.ro

Există puține variante pentru intrarea în spațiul Schengen, spune președintele Iohannis. Ori intră România și Bulgaria, ori niciunul, ori intră unul și celălalt nu, dar de departe cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună, susține președintele.

Președintele Iohannis a fost întrebat, miercuri, în Belgia, dacă vor continua negocierile diplomatice pentru aderarea la spațiul Schengen și la ce să ne așteptăm, precum și cum comentează declarațiile premierului Ciolacu făcute pentru „Bloomberg” potrivit cărora este cazul să luăm în calcul și o eventuală separare de bulgari.

„Negocierile pentru aderare României continuă și nu continuă, ca să zic așa, la un nivel mic, ci toți suntem foarte implicați, toți căutăm să convingem în special partea austriacă, care se știe că este foarte reticentă în continuare în această speță”, a răspuns președintele.

Potrivit lui Iohannis, se continuă pe toate planurile și se discută mai degrabă informal decât formal variantele de cum se poate continua.

„Nu este foarte complicat de văzut că există puține variante: ori intrăm România și Bulgaria, ori nu intră niciunul, ori intră unul și celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice și vreau să subliniez din capul locului că de departe, repet, de departe, cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună în spațiul Schengen și spre asta converg toate negocierile și toate încercările de a convinge pe cei care încă sunt reticenți în această chestiune”, a adăugat șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în Belgia, fiind primit de premierul belgian Alexander de Croo, la sediul guvernului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spatiul schengen Klaus Iohannis