x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Johannis: Schimbările din ultima vreme sunt bune pentru România. Sunt evoluţii pe care le consider pozitive

Klaus Johannis: Schimbările din ultima vreme sunt bune pentru România. Sunt evoluţii pe care le consider pozitive

19 Iul 2012   •   06:42
Klaus Johannis: Schimbările din ultima vreme sunt bune pentru România. Sunt evoluţii pe care le consider pozitive

Primarul Klaus Johannis a declarat, intr-un interviu pentru Turnul Sfatului, ca statele europene sunt probabil socate de rapiditatea cu care s-a facut transferul de putere, de la PDL la USL, insa considera ca ce s-a facut pana acum, s-a realizat corect.

Redam mai jos interviul acordat de primarul Sibiului, Klaus Johannis

"Reporter: Va place Romania anului 2012? Mai ales in prisma celor petrecute in ultima perioada?
Klaus Johannis: Da, sunt evolutii pe care le consider pozitive. Schimbarile din ultima vreme sunt dupa parerea mea schimbari bune pentru Romania.

Rep.: Inclusiv cele pe care multe persoane din Vest le considera la limita normalitatii constitutionale?
K. J.: Au fost si jurnalisti din Vest, cum spuneti, si oameni de afaceri si oameni din administratie pe care i-am avut in vizita si care m-au intrebat de aceste lucruri. Eu cred ca lucrurile au decurs constitutional, dupa cum si Curtea Constitutionala a constatat. Lucrurile care au fost contestate s-au dovedit fi constitutionale, schimbarea presedintilor camerelor, suspendarea presedintelui, lucrurile au mers constitutional, dar foarte repede. In democratiile consolidate, o astfel de viteza a unor demersuri care ating chiar varful statului sau Constitutia sunt de neimaginat. Din acest motiv au aparut temeri ca nu ar fi constitutionale. Cred ca USL a jucat cartile foarte bine si a jucat in limita constitutionalitatii si din acest motiv nu cred ca trebuie sa fie cineva ingrijorat, dar trebuie cineva sa explice lucrurile acestea, care au fost motivele USL-ului, de ce s-a procedat asa si nu altfel si faptul ca Romania nu este in nicio dificultate constitutionala si atunci lumea se va linisti.

Rep.: Ati fost surprins de miscarea USL, rapida si extrem de directa, concisa? Parca au urmat un plan bine stabilit.
K. J.: Recunosc ca am fost putin surprins, dar repet, mi se pare ca a fost un demers bine pus in practica. Probabil ca daca nu s-ar fi mers asa rapid, nu s-ar fi ajuns pana la finalizarea procedurilor. Noi stim ca in multe situatii prin complexitatea legislatiei de la noi, oricine incepe un demers, are un adversar care gaseste un contra-demers si asa lucrurile se opresc de obicei destul de repede si intr-o faza in care de multe ori dureza ani de zile. Aceste proceduri s-au aplicat in asa fel, incat timpul a fost extrem de scurt.

Rep.: Vorbiti extrem de sigur, stapan pe situatie, despre un lucru sau sir de evenimente care pentru multi pare o nebuloasa, o perspectiva nu foarte sigura. Aveti date in plus?
K. J.: Nu am date in plus, dar mi-m permis sa citesc in repetate randuri o carte foarte subtire si mica, Constitutia Romaniei. Constitutia este scrisa intr-un limbaj destul de clar. Nu e nevoie de interpretari alambicate, pe de alta parte este nevoie de putina experienta in interpretarea legislatiei. Lucrurile, mie cel putin, mi se par clare, ele de altfel au fost explicate in repetate randuri si de primul ministru si de alti politicieni relevanti, dar au fost altii, care au avut grija sa-i contrazica si astfel telespectatorul sau cititorul de presa, avand doua opinii in fata si nefiind stapan pe material, nu stie ce sa creada.

Rep.: Veti merge la vot in 29 iulie?
K. J.: Cu sigurana. Eu intotdeauna merg la vot cand se voteaza ceva".

Textul integral pe turnulsfatului.ro

×