x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La al cincilea Congres, Vadim Tudor reales

La al cincilea Congres, Vadim Tudor reales

de Carmen Vintila    |    30 Oct 2010   •   00:00

Printre zecile de baloane tricolore, panglici, muzica lui Ionuţ Dolănescu şi aplauzele celor o mie de delegaţi prezenţi în sala de la Romexpo unde s-a desfăşurat Congresul, Corneliu Vadim Tudor a fost reales preşedinte al PRM pentru a cincea oară. Singurul candidat la funcţia de preşedinte, 


C.V. Tudor şi-a făcut apariţia la puţin timp după ora 11.00, înconjurat de tineri care fluturau steaguri tricolore, fiind primit cu aplauze şi melodii patriotice. S-a aşezat în primele rânduri pentru a urmări pe panoul aflat în spatele prezidiului imagini în care el se afla în mijlocul mulţimilor sau alături de diverse personalităţi. 

A ţinut apoi un discurs de aproape o oră în care a criticat regimul Băsescu, a cerut revenirea la votul pe liste şi i-a anunţat pe membrii partidului că la viitoarele alegeri PRM-ul va intra sigur în Parlament, fie şi printr-o înţelegere "cu partidul lu' ăla micu' " pe care l-a scos din puşcărie (n.r. Gigi Becali), candidaţii PNG  să poată candida pe listele PRM, astfel fiind strânse electoratele ambelor partide.  PRM va colabora cu PSD pentru a împiedica o nouă fraudă electorală. De asemenea, pe plan local peremiştii vor avea liber să încheie alianţe cu alte formaţiuni, cu exceţia UDMR. În ceea ce priveşte PSD-ul şi PNL-ul, reprezentanţii celor două partide ar trebui să-şi dea demisia "în bloc" din Parlament, altfel se vor "sinucide" politic

Între timp, o parte dintre participanţi degustau un sandwich "cam scump", beau o cafea sau ieşiseră afară la o ţigară. Într-un colţ al sălii şi printre scaune se vindea şi un nou volum semnat de C.V. Tudor "Artificii", banii strânşi urmând să intre în buzunarul partidului. 

Invitat la Congres, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a lăudat PRM-ul pentru că prin acţiunea sa constantă s-a dovedit a fi "coloana vertebrală a acestei ţări". "Aţi pus degetul pe rană de cele mai multe ori...  Adesea cuvintele dumneavoastră au exprimat adevăruri, au avut conţinut şi sens dar de multe ori au fost bagatelizate, răstălmăcite pentru a li se minimaliza mesajul", a mai spus Oprescu, cerându-le membrilor PRM să spargă "clica" celor care vor să-şi împartă totul între ei. 

Şi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu le-a transmis gânduri bune peremiştilor. Aflat printre invitaţi, vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu a spus că partidul pe care-l reprezintă şi PRM vor lupta pentru apărarea valorilor româneşti autentice. Diaconu şi-a exprimat "revolta" faţă de noua lege a educaţiei, care aduce "haos şi politizează sistemul educaţional până-n măduva oaselor". "Unii cetăţenii români vor învăţa Istoria şi Geografia României în limba maghiară", a mai spus Diaconu, acuzându-l pe preşedintele Băsescu că a girat "trocul ordinar" făcut de premierul Emil Boc cu UDMR pe legea Educaţiei. "Traian Băsescu nu se poate ascunde însă în spatele lui Emil Boc pentru că acesta este prea mic pentru a se putea dosi în spatele lui", a mai spus vicepreşedintele PC. 

×
Subiecte în articol: politic