x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La PRM s-a stins lumina

La PRM s-a stins lumina

de Violeta Fotache    |    01 Dec 2008   •   00:00

Bucureşti, strada Emil Zola, duminica alegerilor parlamentare. Pentru prima dată de la înfiinţarea sa, PRM nu intră în Parlament.



20:56, se adună prezidiul conferinţei. Corneliu Vadim Tudor dă sigur: "Aş­teptaţi numărătoarea voturilor.  PRM va intra în Parlament cu 6% din voturi!".

Potrivit liderului PRM, PD-L ar câştiga cu 38,5%, PSD clasându-se pe locul doi, cu 28,5%, iar PNL pe trei, cu 18,9%, fiind urmat de UDMR, cu 5,4%. Ca de fiecare dată, liderul PRM vor­beş­te despre "fraudarea masivă a alegerilor". "S-a acreditat ideea unui vot masiv – prin cifrarea pre­zen­ţei la urne a peste 40% din electori, în realitate ea fiind sub 30% – pentru a se arunca acum pe noapte în urnele de vot buletine falsificate", argumentează Vadim Tudor.

Ca de­mons­tra­ţie a furtului electoral, Tribunul a arătat că 27 dintre candidaţii UDMR sunt "români get-beget, cei mai mulţi membri PNL". "Accept înfrângerea, dar nu ho­ţia! (...) Dacă nu in­trăm în Parlament, merg înainte, dar îi zdruncin atât de tare, că o să cadă din copac!", stri­gă Vadim. "Pe acest Parlament rezultat din fraudă nu-l apucă Paş­tele, iar pe preşedintele Traian Băsescu nu-l apucă Anul Nou dacă nu invalidează aceste alegeri. El va fi suspendat, arestat, condamnat!" PRM va face reclamaţie la BEC, dar se mai gândeşte "cu juriştii" dacă să facă plângere şi la Parchet!

×
Subiecte în articol: politic