x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La Săptămâna Verde a Pământului se scrie istoria viitorului

La Săptămâna Verde a Pământului se scrie istoria viitorului

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   18:32
La Săptămâna Verde a Pământului se scrie istoria viitorului

Universitatea Ecologică din București, Inițiativa Ecologistă Europeană, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene au organizat evenimentul central al Green Earth Week: Ziua Pământului 2023, sub genericul „Să investim în planeta noastră!”.

„Ne dorim ca aceste eveniment să fie elementul central al unei săptămâni pe care am numit-o Săptămâna Verde a Pământului. Am început cu Ziua Pământului, pe 22 aprilie, marcată pentru prima dată în 1970, în SUA. Suntem cu adevărat norocoși pentru că putem să ne gândim împreună la viitorul nostru – fiecare poate să se gândească la ce va face el. Putem să construim împreună acest viitor”, a punctat Lavinia Șandru, președinte al Inițiativei Ecologiste Europene.   

Conferința a fost organizată de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologică și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și susținută printre altii de Editura Litera, BAT și Domeniile Urlati și a adunat peste 200 de studenti în aula Universității Ecologice Bucuresti, care au cerut factorilor politici să acționeze cu celeritate pentru adoptarea unei legislații specifice privind factorii climatici.

Vorbitorii au propus și ca o Românie „verde” să fie un adevărat proiect de țară, mai ales în contextul actual în care provocările de mediu sunt la fel de importante ca cele politice și economice.

„Acest forum ecologist este o tribună de exprimare a ideilor, de lansare a inițiativelor și proiectelor sub semnul Zilei Pământului. Primul gând al nostru este acela că o Românie ecologistă, a prezentului și viitorului european, este principalul proiect de țară pe care noi, Universitatea Ecologică din București, înțelegem să-l exprimăm și să-l servim”, a spus prof. univ. dr. Mircea Duțu, președinte al Universității Ecologice București, în deschiderea evenimentului.

 

×