x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La vremuri noi... - Prigoană, Năstase, Mădălin Voicu, printre primii sosiţi la Cameră

La vremuri noi... - Prigoană, Năstase, Mădălin Voicu, printre primii sosiţi la Cameră

12 Dec 2008   •   00:00

O parte din deputaţii aleşi la 30 noiembrie au sosit, vineri, la Cameră, să-şi depună declaraţiile de avere, să facă fotografii şi să-şi ridice legitimaţiile de parlamentar şi cartelele de vot, să afle ce maşini vor avea, iar cei din provincie să opteze, pentru cazare, între hotel şi gazdă.



Noii deputaţi trebuie să treacă pe la 18 ghişee organizate la Palatul Parlamentului pentru a se face o primă verificare a actelor pe care le deţin, să primească o mapă cu documente privind Statulul deputaţilor şi senatorilor, Regulamentele Camerei Deputaţilor şi Senatului, un ghid practic al clădirii Parlamentului, dar şi să dea relaţii privind opţiunea lor de cazare şi să fie informaţi în legătură cu maşina de serviciu care le-a fost repartizată.

Printre primii noi deputaţi care au sosit la Parlament au fost democrat-liberalul Silviu Prigoană şi social-democratul Adrian Năstase.

Prigoană a întâmpinat dificultăţi încă de la început, când a aflat că maşina repartizată lui nu a fost încă predată de fostul deputat Mătuşa Tudor."Noroc că nu e Tamara", a replicat cunoscutul om de afaceri şi proaspăt deputat PDL.

Nici la depunerea declaraţiei de avere nu i-a fost uşor, deoarece a aflat că a competat declaraţia de avere la 30 noiembrie, când nu era încă deputat.

Până să descurce iţele birocraţiei, un alt parlamentar, dar cu state vechi, Mădălin Voicu, l-a aşteptat cu răbdare. "Luaţi-l pe Silviu, că e proaspăt, scârţâie ca nou", a spus el.

Adrian Năstase, şi el un cunoscător al procedurilor parlamentare, s-a dus direct la ghişeul unde se realizau fotografiile pentru legitimaţia de serviciu. "Spuneţi-mi ceva ca să zâmbesc. Ultima (fotografie – n.r.) a fost minunată, am ieşit cu ochii închişi. La fel ca politica românească", s-a adresat el fotografului Camerei şi asistenţei.

Apoi, Năstase şi-a amintit de prima sa zi de parlamentar, încă din 1990. "Fac parte din cei foarte puţini parlamentari care au făcut acest circuit şi îl cunosc. Doar 5 sau 6 suntem din vechea gardă, din primul Parlament", a precizat el.

Şi alţi parlamentari cu mai multe mandate la activ s-au prezentat la Camera Deputaţilor pentru a îndeplini formalităţile, cum ar fi Eugen Nicolăescu (PNL), ministru al Sănătăţii în exerciţiu, care s-a declarat mulţumit că acum se află în opoziţie, dar şi Iulian Iancu (PSD).

Proaspătul deputat PDL Sulfina Barbu s-a arătat îngrijorată de faptul că i s-a repartizat o maşină stricată, cu "plafonul înfundat". "Sper că a fost o glumă, deoarece domnişoara care mi-a comunicat acest lucru râdea. Mi se pare o avarie destul de gravă şi am rugat-o poate găsesc altă maşină", a declarat Barbu.

Un alt nou deputat, Alina Gorghiu (PNL), a părut destul de agitată de toate formalităţile prin care a fost nevoită să treacă, dar şi de atenţia presei, în timp ce Sever Voinescu (PDL) a aflat că maşina repartizată lui nu a fost încă predată. Deputatul PDL, reprezentant al diasporei SUA, Mircea Lubanovici, a repetat, la tot pasul, "OK".

Deputaţii care nu s-au prezentat, vineri, la Camera Deputaţilor, mai au la dispoziţie, teoretic, trei zile pentru a parcurge acest circuit al ghişeelor, întrucât noul Parlament a fost convocat de către preşedintele Traian Băsescu luni, 15 decembrie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic